Het doel van 2024: Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

 

Net als tijdens de vorige edities willen we ook dit jaar met de 40 van Breda een goed doel steunen dat écht het verschil maakt. Voor 2024 hebben we een nieuw en lokaal doel uitgekozen. Wist je dat in Breda gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas opgroeien in een gezin met geldzorgen? Daar willen we graag ons (sportieve) steentje aan bijdragen. Dit jaar willen we met onze ultieme uitdaging jongeren uit gezinnen helpen die niet de financiele middelen hebben om samen te kunnen sporten en spelen. Deze editie lopen wij daarom voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda!

Bewegen.
Meedoen.
Ontwikkelen.
Dat is voor elk kind belangrijk. Juist als er geldzorgen zijn thuis.
In Breda groeien dus gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. En voor jongeren is het juist zo belangrijk dat ze regelmatig sporten en bewegen. Deze kinderen voelen zich meer ontspannen, energieker en ze slapen beter. Bewegen en sporten hebben een positief effect op het zelfvertrouwen en niet onbelangrijk, de sociale vaardigheden.
Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met weinig geld toch lid kunnen worden van een sportclub, hun zwemdiploma kunnen halen of aan culturele lessen kunnen deelnemen. Voor deze kinderen betaalt Jeugdfonds de contributie of het lesgeld en de attributen. Kinderen die in armoede leven krijgen niet de kansen die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen.


Met het geld dat we met de 40 van Breda ophalen, willen we Jeugdfonds Sport en Cultuur helpen om Breadse jongeren uit arme gezinnen in beweging te krijgen om samen met andere jongeren te kunnen sporten! Hiermee willen we een bijdrage leveren aan een gezonder en socialer leven van kinderen die niet de kans hebben (vanwege financiële redenen) om bij een club of vereniging te gaan. En dit is wel belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Meedoen = meer kansen. Hoe mooi is dat om hiervoor te kunnen lopen? 

Meer lezen over Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda? Kijk op de website: Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda