Het doel van 2023: Villa Boerebont

Net als tijdens de vorige edities willen we ook dit jaar met de 40 van Breda een goed doel steunen dat écht het verschil maakt. Voor 2023 hebben we een nieuw en lokaal doel uitgekozen. Dit jaar willen we met onze ultieme uitdaging kwetsbare jongeren een steuntje in de rug geven dat bijdraagt om een goede (door)start in het leven te kunnen maken. Deze editie lopen wij daarom voor Villa Boerebont!

Villa Boerebont is een jeugdhulporganisatie in Breda die zich inzet voor jongeren en volwassenen met psychische problematiek, gedragsproblematiek, een verstandelijke beperking of een combinatie hiervan. Ze bieden hierbij woonbegeleiding, individuele begeleiding en dagbesteding aan. Bij Villa Boerebont worden deze jongeren die door diverse omstandigheden tussen wal en schip vallen of dreigen te vallen met grote gedrevenheid geholpen met de uitdagingen van het leven. 

Met het geld dat we met de 40 van Breda ophalen, willen we Villa Boerebont helpen om (het leven van) jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan het leren van nieuwe vaardigheden aan deze jongeren, het bieden van een dagstructuur en het creëren van een veilige thuisbasis met persoonlijke aandacht. Het door ons opgehaalde geld willen ze gaan gebruiken voor het enerzijds opknappen van de gezamenlijke ruimtes van de groepswoningen en anderzijds het aanschaffen van spullen voor de dagbesteding, zoals een zaagmachine die het al even heeft begeven. Meer lezen over Villa Boerebont? Kijk op de website: Villa Boerebont