GOEDE DOELEN

Lopen tijdens de 40vB doe je niet alleen voor de uitdaging, maar ook voor het goede doel. Als "40 van Breda" willen we ons inzetten voor de toekomst van de kinderen in ons eigen land en de toekomst van de kinderen ver weg in Afrika. Beide doelen zijn voor ons even belangrijk.

Al het geld dat we ophalen verdelen we in 2 gelijke delen en keren we uit aan de onderstaande stichtingen. Let op, iedereen die zich voor de 40vBreda inzet doet dit uit naastenliefde. Wij beschikken niet over financiele reserveringen en hebben geen overhead anders dan de kosten voor website, drukwerk en startbewijzen. 

 

Stichting Ushersyndroom

Stichting Ushersyndroom (www.ushersyndroom.nl) is een netwerkorganisatie voor en door mensen met het Ushersyndroom, ondersteund door hun sociale omgeving. Het hoofddoel van de stichting is het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek moet leiden tot een effectieve behandeling van Ushersyndroom.
Daarnaast besteedt de stichting ook aandacht aan het genereren van naamsbekendheid, bewustwording en belangenbehartiging in de breedste zin van het woord van mensen met Ushersyndroom en hun families.

 

Stichting Driving Nurses

“Elk kind, waar dan ook, een eerlijke kans om op te groeien bij zijn gezonde moeder”.

Driving Nurses (www.drivingnurses.orgbiedt daarom in Subsahara Afrika in zelfs de meest afgelegen gebieden, adequate zorg aan zwangeren, recent bevallen vrouwen en pasgeborenen. Verschillende educatieprogramma’s voor scholen, zwangeren en gezondheidswerkers zijn er op gericht om de gezondheid van moeders en kids te verbeteren en sterfte tegen te gaan.