De oorsprong van....

Normal 7e0c3ce4667fdfc46167551a2d9594324be19d38
02-03-2020 | 20:41

 De oorsprong van de 40 van Breda

De 40 van Breda is een initiatief van Suus Theuws. Een hardloopliefhebster met DROOM. Zes jaar geleden kwam zij op het idee om haar liefde voor hardlopen te verbinden met een goed doel. In haar enthousiasme vroeg ze Stijn Belt om mee te denken. Al snel was duidelijk, het werden 2 goede doelen worden waarvoor zij zich beiden (vanuit persoonlijke betrokkenheid) al meerdere jaren met hart en ziel hadden ingezet: Stichting Ushersyndroom en Driving Nurses.

Stichting Ushersyndroom zet zich in voor mensen met het syndroom van Usher. Een genetische aandoening waarbij men met een beperkt of geen gehoor wordt geboren en waarbij men op termijn ook nog blind wordt. Stichting Ushersyndroom heeft zich als doel gesteld om dit degeneratieproces voor 2025 te kunnen stoppen.

 

Driving Nurses heeft als doel om de moeder- en kind sterfte in moeilijk begaanbare gebieden in Afrika te beperken door hulp bij zwangerschap voor, tijdens en na de bevalling. Ook verzorgen zij educatieprogramma’s voor scholen en gezondheidswerkers.

   

 

Hoe mooi is het om heerlijk te sporten in onze stad Breda, met een groep gelijkgestemde sportliefhebbers en ook nog eens samen geld ophalen voor twee prachtige goede doelen? Op 4 oktober 2015 was de eerste 40 van Breda een feit. En met succes. 

Met het geld dat de afgelopen 5 jaar is opgehaald, zijn al mooie resultaten bereikt. Hierover meer in latere mails. Het geeft ons in ieder geval extra energie om dit jaar weer te gaan lopen!

Wie zijn de 40 van Breda?

Stijn en Suus doen dit natuurlijk niet alléén. Zij organiseren de 40 van Breda samen met een zeer enthousiast en betrokken team: Frank van Mil, Martijn Kegler, Olivier Stulemeijer, Thomas Deters en Merel van der Mast.

Maar dat is nog niet alles: alle lopers, duo-lopers en vrijwilligers niet te vergeten.

 

Samen met jullie zijn wij de 40 van Breda.