Uitreiking Cheque aan Driving Nurses 2020

Normal 1c9fb4c7c82bfe955eb02410d7e4b1c379a46aff
15-12-2020 | 17:13

Namens alle lopers, sponsoren en vrijwilligers hebben we een mooie cheque twv 12.250,- mogen overhandigen aan de beide goede doelen, en waar we dat normaal gesproken met een borrel en hapje doen hebben we de feestelijkheden dit keer via Teams ingericht. Beide doelen willen kort weergeven waar het geld aan wordt besteed.

Stg Driving Nurses aan het woord: 

 

Onze missie: het terugdringen van moeder- en kindersterfte in Afrika door hulp bij een gezonde zwangerschap, bevalling, pre- en postnatale zorg.

De trouwe steun van de 40 van Breda draagt enorm bij aan deze missie en zorgt er elk jaar weer voor dat wij grote stappen kunnen maken. Zo hebben wij dit jaar het bereik van onze MamaBus kunnen vergroten waardoor we nu inmiddels zo’n 30.000 mensen in ruraal Tanzania kunnen voorzien van adequate zorg. Ook hebben we het zorgpakket op de MamaBus uit kunnen breiden met echoapparatuur. Een enorme stap vooruit doordat er nu vroegtijdig vastgesteld kan worden of er risico’s zijn bij de zwangerschap en of er extra zorg benodigd is. Daarnaast heeft onze stichting er dit jaar mede voor gezorgd dat een educatief kinderboek over Corona verspreid kon worden over een gebied van 80.000 inwoners. Middels dit boekje worden kinderen op een leuke manier geïnformeerd over het virus en wat hiertegen gedaan kon worden. Een belangrijke bijdrage om de verspreiding van het virus in Tanzania tegen te gaan. 

In het gebied waar onze MamaBus momenteel rijdt zijn afgelopen jaar geen mama’s meer overleden rondom de bevalling. Dit bewijst dat onze aanpak effectief is en dat we moeten doorpakken! Middels de donaties van de 40 van Breda zullen we ons gebied dit jaar dan ook weer uitbreiden en hopen we Karatu te bereiken, een gebied van 200.000 inwoners. Verder zijn wij door het ministerie van gezondheid betrokken bij het verbeteren van de mentale gezondheidszorg in geheel Tanzania. Onze rol hierin is met name gericht op postnatale depressies en slachtoffers van geweld of verkrachtingen.

Namens alle moeders en kids in ruraal Tanzania bedanken wij de 40 van Breda, jullie maken het verschil. Lopers, organisatoren en sponsoren; asante sana!