Samen staan we sterk!

23-06-2020 | 18:08

Driving Nurses heeft in de afgelopen maanden ondanks de coronacrisis toch mooie dingen in Tanzania kunnen bereiken, mede dankzij de 40 van Breda!

Zo hebben we in samenwerking met onze vaste partner FT Kilimanjaro in Lower Moshi, een voorlichtingsboekje over hoe om te gaan met het Coronavirus, gedrukt en verspreid in een gebied met 80.000 inwoners. Ziekenhuizen, scholen, doktersposten, gezondheidswerkers, instellingen en instanties, allen hebben de boekjes ontvangen. Het verhaal gaat over Aisha en Moses, 2 Tanzaniaanse kinderen in Coronatijd Zij zijn de hoofdpersonen in dit Afrikaanse kinderboek: “Aisha and Moses strong against Coronavirus! Met prikkelende illustraties in Afrikaanse context en een verhaal dat aansluit bij de Tanzaniaanse situatie gingen we aan de slag. Er kwam een Kiswahili en ’n Engelse (voor)leesversie én een luisterboek in beide talen.

Dan de MamaBus: De MamaBus, een mobiele zorgbus voor moeders en kleine kinderen van het platteland, wordt nu ook ingezet om COVID-19 verspreiding tegen te gaan. Onze verpleegkundige/midwife Veronica (zie foto) gaat met de juiste beschermingsmiddelen de dorpen in met de MamaBus. Ter plekke behandelt en onderzoekt ze vrouwen en kinderen en ondersteunt ze de overheid met vaccinaties. Deze mensen kunnen dus in het dorp blijven waardoor voorkomen wordt dat een veelheid van reisbewegingingen (in meestal overvolle busjes of achterop brommers) ontstaat.Ook de komst van mogelijke patienten naar de ziekenhuizen, met alle gevaar van besmetting van dien, kan doordat de MamaBus er is, voorkomen worden.

Asateni sana (dankjulliewel) voor jullie steun in de afgelopen jaren enne je weet het....samen staan we sterk!