Hardlopen in bijzondere tijden

Normal 85c0ea467196ba083c9c9a172035eb9405384c29
04-05-2020 | 13:38

Op dit moment zitten we midden in de Corona-crisis, iets wat voor iedereen op de een of andere manier consequenties heeft en de nodige aanpassingen vraagt van ons allemaal.

Gelukkig is IN JE EENTJE hardlopen nog wel een prima optie om tussen het (thuis)werken, schooljuf spelen en het volgen van het laatste nieuws. Gewoon even een frisse neus halen en je gedachten verzetten in de heerlijke lente-lucht.

Hoe train je nu in een periode dat alle wedstrijden en events zijn afgelast tot en met augustus? Het voelt misschien een beetje doelloos en ongemakkelijk, veel mensen hebben immers een doel nodig voor de juiste motivatie. Toch is het prachtig om te zien dat hele volksstammen juist nu de hardloopschoenen aantrekken! Misschien noodgedwongen omdat de meeste andere sporten niet mogelijk zijn, maar op deze manier wordt onze prachtige sport door veel mensen weer (her)ontdekt.

Het is een ideale periode om lekker aan je basisconditie en basissnelheid te werken.  Ook om eens wat andere trainingen uit te proberen en eens een ander rondje te lopen. Probeer zoveel mogelijk routes uit te kiezen waar je weinig mensen tegen komt. Als je mensen tegenkomt geef elkaar dan voldoende ruimte en als je daarvoor even moet wachten of stoppen, dan is dat maar zo. Let minder op je klokje en loop meer op gevoel en geniet er vooral met volle teugen van!

Het is niet nodig om hele lange afstanden te lopen of keiharde intervallen op dit moment. Je vraagt dan heel veel van jezelf en hebt daardoor meer en langer herstel nodig. Je lichaam is dan wat bevattelijker voor virussen e.d. en dat moeten we in deze tijd niet hebben natuurlijk.

Wellicht heb jij toch al wel een stip op de horizon gezet. Zondag 4 Oktober 2020 de 40 van Breda! We hopen van harte dat we het ook dit jaar weer mogen organiseren.

Natuurlijk is dit nog heel ver weg en onzeker, toch fijn om een DOEL op de kalender te hebben staan! 

Loop Inspiratie:

Van 12 t/m 15 mei kan iedereen deelnemen aan de Hardloop 4-daagse Virtual SOLO run! Daarin loop je een halve of hele marathon in 4 dagen! Wordt op Strava lid van de Run2Day Breda Club en geef aan dat je meedoet. Lees alle info hier.

 Kortom lekker trainen en genieten, de wegen zijn niet gesloten!

 #keepthedistance #runsolo

 

Vriendlijke groet

Joan Simon Artigas

Run2Day Breda